Bruk av Low-E på båt

Anbefalte produkter

Monteringsbeskrivelse

Skutside innvendig, Low-E trimmet og vanlig spesialtape

Klipp og tilpass Low-E og lim fast med spraylim, kontaktlim eller våtromslim. Skjøter tapes med spesialtapen. Evt skai / vinyl kan limes på til slutt.

Motorrom mot støy, Low-E trimmet vanlig spesialtape

Low-E trimmet limes opp på veggene i motorrommet med spraylim, kontaktlim eller våtromslim. Skjøter tapes med spesialtapen. Dobbelt lag kan gi bedret effekt. Vær nøye med å tette hull ved kabel- og rørgjennomføringer da støyen kryper ut av alle små hull. Low-E kan limes oppå eksisterende gammel lyddemping om ønskelig. Reduserer støy med inntil 40 db. Les test på hjemmesiden.

Tak i salongen, Low-E White, hvit spesialtape

Low-E White kan med fordel monteres og være synlig i taket i salongen på båten. Monteres opp med spraylim, kontaktlim eller våtromslim. Kan Low-E White monteres på eksisterende lekter og senere festes med lekter på disse vil det gi best effekt da det blir luft mellom yttertaket og Low-E White. Eventuelle skjøter tapes med hvit spesialtape som har samme RAL-nummer som Low-E White.

Webasto-rør, Low-E trimmet, vanlig spesialtape

Varmluftsrør fra dieselvarmer i båten kan med fordel isoleres med Low-E. Legg Low-E trimmet løst rundt røret om mulig, best effekt med luft mellom røret og Low-E. Skjøter tapes med spesialtapen. Du flytter effektivt varmluften til det stedet i båten du ønsker den uten at røret på veien dit avgir særlig mye varme.

Isboks Low-E trimmet, vanlig spesialtape

Low-E trimmet kan legges på innsiden av isboksen, men vil slites relativt fort. Best varig effekt får man ved å lime Low-E på utsiden av kjøleboksen med spesialtapen, helst med litt avstand. Lim opp noen biter low-E først og strekk så Low-E på utsiden av dette. Skjøter tapes med spesialtapen.

Skrog / dekk / overbygg utvendig

Low-E er svært populært til bruk i vinterkonservering av båter hvor folk bor.
Husk at Low-E gir en effekt på mer enn 10 cm vanlig mineralull, glem vintermatter som mister effekten når det går hull på dem og blir våte.
Low-E tåler å bli våt, bare den får tørke igjen før du pakker den sammen til våren.
Rull Low-E ut over båten og tape fast med spesialtapen.

Vinduer

Vinduer om bord er ofte kalde og det kondenserer siden de som oftest er ett-lags glass.
Sett fast med borrelås eller tape, enten på innsiden eller utsiden, effekten er den samme.<

Kalesjen

Sett fast borrelås i kalesjen og på Low-E, trykk fast, og du har mer enn 10 cm isolasjon på vegger og tak og mye mere plass å bevege deg om bord.
Kunder som har gjort dette har også montert peis på akterdekket og koser seg med lune 22 grader

Motorrom

Frost i motorrommet kan medføre store skader på motorer og utstyr.
Tape opp Low-E på innsiden av skutsiden i maskinrommet og oppunder dekk, og sett inn en frostvakt, det gir trygghet,
Evt legg et stykke Low-E over motorene med en varmelampe under, det gir god effekt og en ekstra sikkerhet mot frost.