Bruk av Low-E på bil, bobil, campervan, campingvogn og fortelt

Anbefalte produkter

Monteringsbeskrivelse

Varebil, Low-E trimmet, vanlig spesialtape

Low-E trimmet limes rett på karosseriets glatte flater med spraylim, kontaktlim eller våtromslim. Om mulig isoleres all deler. Strekk så Low-E over forsterkningene i karosseriet og tape skjøter med spesialtapen. Er du nøye får du ingen kuldebro eller kondens. Senere kan du skru på finer eller papp-plater fra forsterkning til forsterkning. Da får Low-E luft på den ene siden og best mulig effekt både for temperatur og støy. Legg gjerne Low-E på gulvet, enten under en opplektet sponplate eller rett under teppet. Med teppe rett på vil effekten reduseres med ca 30%.

Platting

Strekk Low-E under plattingen før den er bygget, skjøter tapes med spesialtapen.

Eksisterende platting

Legg Low-E oppå plattingen om du ikke kommer til under og legg et heldekkende teppe oppå. Skjøter tapes med spesialtapen.

Spikertelt

Vegger, gulv og tak kan isoleres med Low-E trimmet. Skjøter tapes med spesialtapen. Det bør være luft på begge sider av Low-E, lekt ut med 11 x 36 mm lekt (gjerne mer). Fordelen med Low-E er tynnere vegger og dermed større inneplass, viktig i et spikertelt på 15m2. Gulv isoleres på undersiden av gulvbjelkene. I taket strekkes Low-E på nedsiden av takbjelkene før det lektes ned med 11 x 36 mm lekt (gjerne mer) og takplater monteres. Da har du i tillegg fullgod fuktsperre og plast i tillegg i vegger, gulv og tak behøves ikke. Du kan med fordel kombinere med vanlig isolasjon.