Omtaler

Brann i campingvogn

Som du ser så har det vært ganske så varmt i vogna. All skai i taket hadde forandret struktur og bar tydelig preg av høy varme.
De 2 siste bildene er veggen bak plata som vises på bilde nr 1 og 3. Her, samt inne i kassa (bilde nr 2) var det åpne flammer. Resten av vogna har vært utsatt for varm røyk og da særlig taket.

Hele vogna ble dekket med isolasjon (sender deg et par bilder av det på en ny mail) og det er uten tvil dette som har reddet skroget. Ikke på noe sted har glassfiberen tatt skade som følge av flammer eller varm røyk. Uten din isolasjon hadde vogna garantert brent opp.

Erling Norderud

Liming av low-e som skottisolasjon i en oppdretts båt

Materialet er meget godt å jobbe med. Lett og fleksibelt noe somgjør det meget enkelt å jobbe med, særlig når man skal jobbe over seg. Jeg valgte først et gulvlim, Caesko proff ekstreme som festemiddel, på bakgrunn av andres erfaringer. Dette fungerte meget bra, og hadde et godt hugg om man smurte det på begge flater, men herdet ujevnt da det fort blir forskjell i temperatur i styrhuset. På små flater og plasser der det var vanskelig å komme til brukte jeg kontaktlim som jeg sprayet på begge flatene. Etter at skotten/styrhuset var kledd med isolasjon, limet jeg skottbekledning/belegg utenpå isolasjonen, og dette satt som et skudd. Skal i gang med båt nr 2 nå, ser det at effektiviteten med bruk av kontaktlim er større en ved bruk av gulvlimet, da det som oftes var mange små flater og gulvlimet herdet fort, slik at det gikk mye materiell for å påføre dette på flatene. Selv om kontaktlim er dyrere i innkjøp tror jeg man henter det inn på materiell og montering.